Kristiansand Næringsselskap

Bryggeriet

Prosjekt / Bryggeriet

Bryggeriet

KNAS kjøpte bryggeritomta av Hansa Borg høsten 2023, etter at produksjonen av CB ble flyttet. Bryggeriet har en unik beliggenhet som en naturlig sammenkobling av Grim og Kvadraturen.

Tomta er på totalt 22 mål. I kommuneplanens arealdel er området satt av til Bebyggelse og anlegg (KPA 2024-2035). Reguleringsplanene er gamle, og tilpasset tidligere bryggeridrift. Bygningsmassen er sammensatt i alder, kvalitet og funksjonalitet.

Eiendommen vil bli videreutviklet i to løp:
På kort sikt blir det jobbet med å få opp aktivitet og kontantstrøm i den eksisterende bygningsmassen, og gjøre utbedringer for å etablere folkeliv i og rundt de to bevaringsverdige byggene langs Setesdalsveien.
Parallelt med dette vil vi starte reguleringsprosess for langsiktig bruk. Denne prosessen vil invitere til stor grad av medvirkning, og spille på erfaringer underveis.

Fakta

Eiendommen vil bli videreutviklet i to løp:

Et langsiktig løp som starter med en helhetlig plan og utarbeiding av reguleringsplan for området. Dette arbeidet forventes å ta 5-10 år.

Parallelt med dette vil vi i det kortsiktige løpet arbeide med å skape aktivitet i området og kontantstrøm for å finansiere eiendomskjøpet og den videre utviklingen.

Du er kanskje også interessert i